DESPRE

Prima Academie de Journaling din România este o platformă dedicată celor care vor să pună în practică tehnica jurnalului pentru dezvoltare și rezultate eficiente.

Sună alarma de dimineață și parcă nici nu vrei s-o auzi. Știi că din momentul când te-ai dat jos din pat, începe agitația de zi cu zi. Așa că mai stai un pic…

Ai vrea să schimbi ceva în viața ta actuală, dar nici nu știi de unde să începi.

Nu mai ai la fel de multă energie ca înainte, nu mai ești în formă, nu ai timp de socializare, viața ta personală e un haos, iar jobul nu te mai împlinește și nici nu-ți aduce veniturile financiare dorite.

Imaginează-ți cum ar fi să ai un set de obiective clare, spre care să construiești zi de zi și să simți că te apropii de rezultate, că progresezi.

Imaginează-ți cum ar fi ca atunci când sună alarma de dimineață, să te trezești cu un zâmbet larg și să-ți începi ziua cu motivație și determinare.


De unde să începi?

Reflectează asupra obiceiurilor tale.

Scrie o listă cu activitățile pe care le faci într-o zi, de dimineața până seara, apoi conștientizează ce te ajută și ce nu.

Sunt multe obiceiuri sănătoase care te pot susține în atingerea obiectivelor tale, prin faptul că-ți aduc vitalitate și energie.

Unul dintre aceste obiceiuri este practica de Journaling.

Scrisul în jurnal este un instrument de exprimare a emoțiilor și de conștientizare pentru a progresa în viața personală și profesională.

Aici, în Academia de Journaling, ne-am propus să dezvoltăm obiceiul sănătos de a scrie în jurnal, cu INTENȚIE și cu REZULTATE

Fie că vrei să rezolvi ceva din trecutul tău, să îți schimbi starea, să navighezi un conflict sau să planifici obiective de transformare în ariile vieții, tehnicile de journaling te pot susține în acest proces.

Pe lângă beneficiile de sănătate emoțională și mentală, scrisul în jurnal oferă și un spațiu de construcție.

De ce Journaling?

Scrisul în jurnal are beneficii atât pentru sănătatea emoțională, cât și pentru cea fizică.

Un jurnal ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să depășim anxietatea și depresia, să vindecăm traume sau să ne dezvoltăm inteligența emoțională.

Scrisul de mână îmbunătățește memoria de lungă durată și ajută creierul să facă diferite conexiuni între informații noi și cele deja stocate.

În plus, prin eliberarea emoțiilor negative și reducerea stresului, ne îmbunătățim sistemul imunitar și reducem șansele de a ne îmbolnăvi ”pe fond de stres”. Journalingul aduce claritate în emoții, în plan personal, dar și claritate pentru creșterea calităților de antreprenor sau lider în business.

Ce este Academia de Journaling?

După sute de ore de cursuri și ateliere de journaling susținute în țară, dar și internațional, atât fizic, cât și online, a venit momentul de a crea o platformă dedicată educației prin scrisul în jurnal.

În 2021, în plină pandemie, ia naștere Academia de Journaling, prima Academie din România dedicată scrisului în jurnal pentru dezvoltarea personală și profesională.

Fondată de Alexandra Bădiță, primul Journaling Coach din România, Academia desfășoară încă de la început programe de journaling personal și de business, dar și campanii de journaling în școli și în medii corporate.

Iată ce rezultate obțin oamenii care trec pragul Academiei de Journaling:
Scrisul ne da o alta perspectivă a lucrurilor. Atunci când ești cu pixul și hârtia ești focusat pe dorința și o vezi din mai multe perspective sau cel puțin îți vin unele soluții și imaginația din viitor te ajuta sa te conectezi și cu emoțiile. Eu sunt bucuroasă și recunoscătoare ca fac parte din acest grup!
Sorina
cursant
Alexandra este persoana potrivită dacă îți dorești să ai claritate, structură, ușurință și manifestare în ceea ce îți propui. Are în tolba ei magică instrumente necesare care îți sunt sprijin în parcursul tău. Recomand cu încredere cursul acesta, curs care mie mi-a schimbat perspectiva despre scris și impactul acestuia asupra celorlalți.
Anamaria
Ambasador de Journaling
Cursul a fost o experienta profunda, care mi-a dezvaluit parti ale unor evenimente trecute si perspective asupra trairilor din prezent, la care nu ma asteptam, dar pe care le inteleg si le vad bine acum. Abia astept urmatoarea intalnire, pentru ca mai am multe de descoperit despre mine!
Daniela
cursant
Cursul de Journaling m-a ajutat enorm de mult la formarea obiceiului de a scrie in fiecare dimineață in jurnal, fapt prin care ma conectez la mine si la nevoile mele. La inceput nu stiam exact ce anume ar trebui sa scriu in jurnal; in toate cartile de dezvoltare personala se recomanda sa scriem dimineata in jurnal, dar la mine era blank total. Cu ajutorul intrebarilor/ afirmatiilor din curs, am reusit sa imi dau frau liber gandurilor, valorilor mele etc. Alexandra a structurat cursul pe toate aspectele importanta din viata noastra: relatia de cuplu, relatia cu parintii, viata sociala/ timpul liber, business/cariera, bani/sanatate. Este un coach extraordinar, plina de empatie, caldura si foarte knowledgeable in acest domeniu; recomand cu mare caldura acest curs, care va va ajuta mai mult decat va asteptati! Multumesc, Alex!
Paula
cursant
Este un curs ghidat excelent de Alexandra! Ea te conduce cu multă blândețe și căldură, te face să scrii și implicit să descoperi că ai resurse nebănuite în interiorul tău. Scrisul este o tehnică foarte la îndemână pentru oricine vrea să treacă la un nivel următor, să iasă dintr-un blocaj sau să ia o decizie. Dacă ești într-o astfel de situație, atunci îți recomand cu încredere acest curs în urma căruia nu doar că ajungi la niște conștientizări foarte valoroase, dar primești un instrument pe care îl poți folosi oricând în situații similare. Ești minunată și atelierele de journaling pe care le facilitezi îmi aduc multă valoare prin conținutul, structura și crearea spațiului de exprimare în siguranță. Metodele și informațiile aduc claritate, cu respectarea ritmului și dorinței fiecăruia de a se exprima sau nu în grup. Mulțumesc pentru valoarea pe care o aduci prin promovarea acestei metode! Mulțumesc pentru dedicarea și profesionalismul tău!
Cristina
cursant

CINE ESTE ALEXANDRA BĂDIȚĂ?

Numele meu este Alexandra Bădiță și sunt fondatoarea și gazda ta aici, în Academia de Journaling.

Experiența mea de scris în jurnal începe la 8 ani, însă abia la 25 de ani, traversând acea perioadă de haos și amorțeală, am descoperit puterea terapeutică a journalingului.

De atunci, am susținut numeroase ateliere în Londra și România, am vorbit despre journaling pe scene din California, Albania, Olanda și Cipru și am lucrat cu sute de participanți în format fizic și virtual.

Am publicat cartea Write Your Way to Happiness și mai multe jurnale care completează practica cursanților.

Fiecare tehnică pe care o studiez, o aplic mai întâi asupra mea, apoi o predau cursanților mei. O rafinez și o aprofundez până când văd că dă cu adevărat rezultate eficiente.

În acest fel, garanția tehnicilor din Academia de Journaling este orientarea spre succes, cu ghidare și structură, dar efortul și disciplina vin din partea cursanților. Doar așa poți vedea transformarea.

Cheia este la tine, puterea este în mâna ta, cea cu care scrii în jurnal, dragă viitor cursant.

Hai să explorăm împreună ce este posibil cu ajutorul practicii de journaling.

Academia de Journaling™ este pentru tine dacă:

 • ai deschidere către dezvoltarea personală
 • preferi să lucrezi cu tine în ritmul tău
 • îți plac provocările și recompensele
 • lucrezi mai bine în grup sau într-o comunitate
 • nu ai încă buget pentru coaching individual sau cursuri VIP
 • nu ai încercat niciodată metoda journalingului
 • ai mai ținut un jurnal, dar nu reușești să ai disciplina necesară
 • îți lipsește motivația și consecvența de a scrie în jurnal
 • vrei să înlocuiești obiceiurile nesănătoase (dulciuri, țigări, fast-food, alcool etc.) cu obiceiul sănătos de journaling
 • te îmbolnăvești des ”pe fond de stres” și vrei să te eliberezi
 • ai vrea să dai un exemplu bun copiilor tăi, celor din jur, dar mai ales ție
 • vrei să faci o schimbare în viața personală sau profesională
 • îți dorești o stare de împlinire pe toate planurile
 • vrei claritate, performanță, vindecare și o stare de bine

Academia de Journaling™ a apărut în media: